Rochii mireasa | Nunti 2022 Noutati DIY in tendinte: Flori din hartie
DIY in tendinte: Flori din hartie

DIY in tendinte: Flori din hartie

by casanuntilor on iulie 2, 2014

0 comentarii · 6267 vizite ·

Flori din hartie in tonuri in degrade, de la rosu, la roz, in vase din sticla vopsite in nuante aurii. Daca tineti mortis sa bifati tendinte la nunta voastra, tot ce am enumerat mai sus intra in categoria asta. Plus trendul care se tot pastreaza, an de an: do it yourself  = fa chiar tu sau, mai simplu, DIY.

Cel mai bun lucru la florile din hartie? Nu se ofilesc niciodata! Iar pentru cei pe care nu ii intereseaza doar propria nunta, ci si protejarea naturii, ideea poate fi folosita la evenimentele eco-friendly.

materials-post


De ce aveti nevoie:
• hartie creponata in orice nuante vreti voi (crepe paper);
• super glue;
• hartie de matase (tissue paper);
• banda adeziva pentru flori (floral tape);
• sarma subtire, decorativa, usor modelabila (stem wire);
• foarfeca.

Orice material de aici poate fi gasit inclusiv in magazinele online, dand o simpla cautare pe Google.

De retinut: Hartia creponata poate fi intinsa foarte mult (de doua ori dimensiunea sa), astfel incat este recomandat sa intindeti de ea inainte sa o masurati si taiati. Pentru petale insa puteti sa faceti acest lucru dupa, dand astfel fiecareia forma dorita.

DIY Paper Flower


Pasul 1: Din hartia de matase, taiati un patrat cu latura de aproximativ 5 cm, faceti din el o biluta si lipiti-o de sarma.

Pasul 2:  Din hartia creponata, taiati un alt patrat similar ca dimensiune, adaugati pe el putin lipici si adunati-l astfel incat sa cuprinda atat biluta creata anterior, cat si putin din viitoare tulpina a florii. Acesta va fi centrul florii voastre!

DIY Paper Flowers


Pasul 3: Din hartie creponata (nu uitati sa o intindeti) de 2,5 x 15 cm, taiati, ca imaginea de sus, acei franjuri care sa reprezinte 3/4 din latimea bucatii de hartie, apoi lipiti.

DIY Paper Flower


Pasul 4: Petalele! In acest exemplu s-au folosit 7 petale pentru o floare, de diferite dimensiuni, astfel incat sa para cat mai naturale. Atentie insa! Taiati petalele astfel incat cutele hartiei creponate sa fie pe verticala, pentru ca ele sa para cat mai reale!

DIY Paper Flower

step5-1


Pasul 5: In cerc, incepeti sa lipiti de stamina (centrul florii realizat anterior) mai intai cele mai mici petale, lasandu-le la final ce ultimele 4 mai mari. Odata lipite toate petalele, incepeti sa intindeti de fiecare, modeland-o cum doriti. La baza, acolo unde se imbina petalele, adaugati banda adeziva florala.

final

DIY Paper Flowers

DIY Paper Flowers

DIY Paper Flowers


Despre cum sa realizati recipiente similare celor prezentate in imagini, gasiti mai multe informatii si totodata mai multe imagini in articolul: DIY sau cum puteti transforma borcanele de dulceata si muraturi in decoratiuni de nunta.

S-AR PUTEA SA TE INTERESEZE SI:

Lasa un comentariu

Articolul precedent:

Articolul urmator: